MGT 2012

Datum objave: 13.6.2012 15:44:18

USPEL ŽE 4. MLADINSKI GLASBENI TABOR V MARKOVCIH   

Od torka, 21., do nedelje, 26. avgusta, je v središču Markovcev v organizaciji Kulturno-umetniškega društva Markovski zvon potekal že 4. mladinski glasbeni tabor Poj z menoj.

Namen tabora je, da udeleženci, ki se nanj prijavijo, čim kakovostnejše preživijo počitniške dni, pridobijo glasbene izkušnje in se ob tem še prijetno zabavajo. To počnejo mladi v Markovcih že 4 leta, ko se vsako leto ob koncu avgusta zberejo na 5-dnevnem mladinskem glasbenem taboru Poj z menoj. Idejni vodja tabora je Gregor Zmazek, ki je skupaj z Alenko Rožanc mentor mladim pevcem in pevkam. Poleg njiju za več kot 40 otrok vsako leto poskrbijo animatorke; letos jih je bilo 10. Otroci so bili razdeljeni v 5 skupin, hkrati pa so bili vsi skupaj te dni ena velika glasbena družina.

Urnik tabora je določen že v naprej. Vsak dan potekajo jutranja telovadba, pevske vaje, zabavne igre, ki jih pripravijo animatorke, zvečer se mladi udeležijo svete maše v farni cerkvi, po večerji pa sledijo družabni večeri. Za zajtrke in večerje je tudi letos poskrbela kuharica Marta, članica KUD-a, kosila pa so taborniki dobili v domači osnovni šoli.

Četrtek je na taboru določen za tematski dan. Letos so otroci govorili o zdravi prehrani. V sodelovanju s Čebelarskim društvom Markovci in Društvom podeželskih žena in deklet Občine Markovci so mladi taborniki spoznali pomen zdrave prehrane, se poučili o zdravilnosti medu ter zvečer ob pomoči kuharic pripravili zdravo večerjo.

Krona vsakoletnega tabora je zaključni koncert udeležencev, ki je v soboto zvečer izzvenel v prostorih ZAF centra v Markovcih. Otroci so se predstavili z raznolikim programom, ki so ga usvojili v petih dneh tabora. Zapeli so v otroškem, mladinskem in združenem zboru, prvič pa nam je zaigral tudi mini orkester, saj je velika večina pevcev tudi instrumentalistov. Navdušenost otrok pevcev, še bolj pa njihovih staršev je znak, da ideja pelje po pravi poti, zato že nastajajo osnutki za 5. mladinski glasbeni tabor naslednje leto. Tabor se je končal v nedeljo, ko so se pevke in pevci predstavili še pri pozni sveti maši in tako veselje delili še z vsemi ostalimi farani.

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki so pripomogli k izvedbi, posebej krovnemu društvu, KUD-u Markovski zvon. Ob tem gre velika hvala glavnemu sponzorju družinskemu podjetju ZAF iz Markovcev, župniji Sveti Marko, Osnovni šoli Markovci, Občini Markovci, Mizarstvu Sok, kmetiji Domanjko in vrtnariji Veršič. Hvala tudi vsem članom KUD-a za pomoč, saj takšen projekt terja kar nekaj dela, a če je pri tem prisotna dobra volja in nasmeh, se na vse slabo pozabi.

VIDEO DNEVNIK

 TOREK, 21. 8. 2012

 SREDA, 22. 8. 2012

 ČETRTEK, 23. 8. 2012 - TEMATSKI DAN

PETEK, 24. 8. 2012 

 SOBOTA, 25. 8. 2012

NEDELJA, 26. 8. 2012 - ZAKLJUČEK 

ZAKLJUČNI KONCERT, SOBOTA, 25. 8. 2012