Gledališka sekcija

Leta 2019 je v našem društvu dobila podporo za ustanovitev tudi gledališka dejavnost. Idejni začetki pa segajo že desetletje nazaj, ideje pa so rastle v glavah sedaj vodij te seekcije: Marjetki Svenšek Kristovič in Silviji Cvetko Stolec. V njima je gorela želja, da tudi v Markovcih pripravimo igro. Žal nikoli prej ni bilo pravega časa ali pa iskra ni bila dovolj velika, močna, da bi zanetila ogenj.  Za to, da na oder postaviš igro pa seveda ni dovolj samo želja in igralci. Potrebna je velikanska podpora množice in mi smo jo dobili v KUD Markovski zvon. Sprejeli so naš v svoje društvo, kjer delujemo kot sekcija.

POROČILO IZ ZBORA ČLANSTVA 2022

Gledališka sekcija je tudi v letu 2021 imela redne tedenske vaje ob ponedeljkih. Tako smo se na njih sestajali od 1. 3. 2021 do premiere gledališke predstave. Na vajah smo se sestali 20 krat in skupaj vadili 31 ur.  

Kljub razmeram, nam je konec septembra (premiera 23. 9. 2021, ponovitvi pa 24. 9. 2021 in 26. 9. 2021) uspelo odigrati, večkrat prestavljeno komedijo Korenčkovi, v režiji Silvije Cvetko Stolec.

V predstavi je nastopalo 21 igralcev, za uspešno postavitev pa je pomagalo še 12 pomočnikov. Korenčkove si je ogledalo 470 oseb. Z odzivom smo bili glede na covid situacijo zelo zadovoljni.

Po predstavi smo prisluhnili kritiki režiserke in gledališke pedagoginje, gospe Branke Bezeljak.

Pridružili smo se čistilni akciji generalnega čiščenja društvenih prostorov.

Svoje strokovno znanje smo izpopolnjevali v šentjakobskem gledališču, kamor smo se odpravili 4. decembra. Ogledali smo si predstavo Večno samska. Po predstavi pa smo nekaj besed izmenjali z glavno igralko, Tino Gorenjak.

Na tradicionalnem božičnem koncertu smo gledališčniki pomagali s pripravo cerkve,  kontrolo pogoja PCT, razkuževanjem cerkve med koncertoma in pripravo prostora za pogostitev.

To je na kratko vse.

V letu 2022 si očitno želimo prejeti kakšno optimistično pošto. Z odraslo gledališko skupino pripravljamo premiero komedije Poštar Jakec v režiji Antona Žumbara, z mladinsko gledališko skupino pa predstavo, Snegulčica in poštar, ki jo režira Ana Stolec. Zagotovo pa bomo aktivni tudi v jesenskem oziroma božičnem času.

 

Predstavnica gledališke sekcijeMarjetka Svenšek Kristovič

FOTOGRAFIJE

VIDEO