MS Animatorji

MS Animatorji - Z vsem kar sem.mp4
MS Animatorji KUD Markovski zvon - Naš kralj živi v2.mp4
MS Animatorji KUD Markovski zvon - Vstopam v tvoje veličastvo (Križ).mp4
Come Thou Fount - nova.mp4

POROČILO IZ ZBORA ČLANSTVA 2022

Prva polovica lanskega leta je bila za Mladinsko sekcijo Animatorje nekoliko bolj mirna. Februarja smo imeli prvi sestanek za tabor, potem pa smo do aprila malo počivali. Ob Markovem smo se odzvali pobudi Gregorja in našim občanom podarili glasbeno darilo ob občinskem prazniku. 24. aprila smo se tako zapeljali po vseh vaseh naše občine in razveselili občane s pesmijo. Odzivi so bili odlični, hkrati pa smo tudi mi po dolgem času spet peli med ljudmi. 22. maja je bila v naši župniji birma, ki je bila razdeljena na dva dela. Animatorji smo zapeli na obeh delih, torej pri dveh svetih mašah.

Tabor se je že bliskovito približeval, zato smo poletje namenili pripravam in potem od 17. do 22. avgusta izvedli že 13. mladinski glasbeni tabor. Tema tabora je bila »Zdravo, življenje«. Veliko je bilo govora o zdravju, zdravi prehrani in športu. Seveda ni manjkalo petja, dobre volje in druženja. Ob koncu tabora smo kot vedno priredili koncert, vse skupaj pa zaključili s petjem pri nedeljski sveti maši. Po njej so se nam pridružili člani ostalih sekcij in nam pomagali pospraviti. Skupaj smo si priredili piknik in tako sklenili še eno lepo sezono.

Po taboru nismo dolgo počivali. Drugi vikend v septembru je bil za nas kar napet. V soboto, 11. septembra, smo po dopoldanski vaji najprej zapeli pri sveti maši v domači cerkvi, ob 19. uri zvečer pa še v stolnici v Mariboru. Tam je potekal Večer za mlade v sklopu romanja križa svetovnega dneva mladih. Mašo je prenašal Radio Ognjišče. Že naslednji dan smo se pred mašo zbrali v domači cerkvi, kjer smo ob nedelji mladih zapeli skupaj z Zvončki.

V sredo, 15. septembra, smo se spet odpravili v Maribor, kjer smo v stolnici zapeli pri študentski sveti maši, ki jo je prav tako prenašal Radio Ognjišče, tako da so nas spet lahko spremljali iz različnih koncev Slovenije. 16. oktobra je v Mariboru potekal začetek oz. uvod v sinodo, ki bo potekala med leti 2021 do 2023. Na tem uvodnem srečanju smo v nekoliko okrnjeni zasedbi zapeli najprej pri molitvah, potem pa še pri sveti maši.

24. oktobra smo zapeli pri misijonski nedeljski sveti maši v naši župniji. Novembra in decembra smo se posvetili vajam za božični koncert. Za božič smo pri polnočnici in pozni sveti maši zapeli nekaj pesmi. 26. decembra smo zapeli na obeh božičnih koncertih, ki sta se odvijala v naši farni cerkvi. Pred zborom je tokrat kot zborovodja stala Rebeka, ki nas je več kot odlično pripravila. Na božičnem koncertu našega društva smo kot sekcija zapeli prvič, kar je razlog, da smo še toliko bolj uživali in zares iz srca zapeli.

Lansko leto je bilo za nas precej pestro in raznoliko, pridružilo se nam je tudi nekaj novih pevk, ki so zaključile s petjem pri Zvončkih. Vsi skupaj smo zelo dobra ekipa, ki se imamo, kot je Lea na božičnem koncertu že povedala, »močno radi in radi skupaj ustvarjamo«.


Špela Vrtačnik, predstavnica MS Animatorji