MGT 2009

26. - 29. avgust 2009

Ideja, ki je nastala ob koncu sezone 2008/09. Namen štiri dnevnega druženja pevcev in pevk je pridobiti čim več glasbenega (predvsem pevskega) znanja otrok, novih spoznanj, prijateljstva, ob vsem tem pa zaužiti obilo dobre volje in otroških radosti. Kljub vabljenim pevcem in pevkam iz obeh šolskih zborov, otroškega in mladinskega, tabor še vedno ostaja prioriteta OCPZ Zvonček, predvsem na pridobivanju novih članov v zbor. Kakor vsak zbor ali vsakršna drugačna oblika članstva se trudi, da ohranja in hkrati pridobiva nove člane. MGT je prava priložnost za to. Vendar ne želimo ponuditi le tega. Želimo predvsem, da je tabor otrokom pevska izkušnja na kateri lahko vsak po svoje gradi svoj glasbeni svet. 

MGT je sestavljalo 40 pevcev in pevk med katerimi je bilo 6 pridnih animatork, ki so vodjema, Alenki in Gregorju, pomagale obvladati in skrbeti za red vseh prijavljenih. Razdeljeni so bili v dva zbora, otroškega in mladinskega, ali bolje rečeno v osnovnošolskega in srednješolskega, nekateri pa so se izkazali tudi kot dobri instrumentalisti na tolkalih, klavirju in kitari. Zelo smo veseli, da se je tabora udeležilo tudi 6 fantov, saj so moški glasovi v MePZ še kako potrebni. 

Šlo je za velik in zahteven projekt, ki je uspel nad vsemi pričakovanji. Idejni vodja tabora je bil Gregor Zmazek, organizator pa naše Kulturno umetniško društvo Markovski zvon v sodelovanju z družinskim podjetjem ZAF iz Markovcev, župnijo sv. Marko, Osnovno šolo Markovci in občino Markovci. Izvedbo tabora so prisotni člani na sestanku upravnega odbora društva ocenili za zelo dobro in vzpodbudili, da tabor drugo leto ponovimo. Obljubili so tudi pomoč čim več ostalih članov društva.

Iskrena hvala vsem, da so nam omogočili in pripomogli k temu, da petje v Markovcih še dolgo ne bo zamrlo.