MGT 2013

USPEL 5. MLADINSKI GLASBENI TABOR V MARKOVCIH

V Markovcih smo letos izvedli že 5. mladinski glasbeni tabor, ki vsa leta poteka v organizaciji Kulturno-umetniškega društva Markovski zvon in v sodelovanju z ZAF centrom iz Markovcev, župnijo sv. Marko, OŠ Markovci in Občino Markovci. Tudi letos se je povabilu na tabor odzvalo lepo število mladih pevk in pevcev, ki so 6-dnevno druženje sklenili z zaključnim koncertom v prostorih ZAF centra.

Da so začetki tabora leta 2008 krenili na pravo pot, se po petih letih vsekakor potrjuje, saj so tako taborniki kot njihovi starši zadovoljni z izvedbo, kar še posebej veseli organizatorje. Podpora družine Zmazek, župnije, osnovne šole in še mnogih drugih daje občutek skupnega ustvarjanja za dobro naših mladih. Iz leta v leto je opaziti tudi, da se vedno več posameznikov, družin in podjetij vključuje v izvedbo projekta, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Letošnji tabor je obiskalo 34 pevk in pevcev. Idejni vodja tabora je Gregor Zmazek, poleg njega pa tabor vodi tudi Alenka Rožanc. Obema vodjema je bilo v pomoč osem animatork, srednješolk in študentk, ki so vse dneve tabora skrbele za otroke in pomagale pri izvedbi. Letošnji tematski dan je bil povezan z življenjem svetnikov. Domači gospod župnik je otrokom predstavil svetnike v farni cerkvi, otroci pa so spoznali tudi svoje zavetnike. Popoldan so s pomočjo učiteljice Olge Zorko izdelovali kipce, majhne svetnike, iz das mase, zvečer pa so se pomerili v kvizu o svetnikih. Otroci so tudi letos spali v župnijski dvorani, vaje pa so imeli v prostorih ZAF centra. Tam so tudi jedli in izvajali večino dejavnosti. Za zajtrke in večerje je poskrbela Marta Prelog Rožanc, za kosila pa šolske kuharice. Otroci so se vsako jutro tudi razgibali, za kar je poskrbel Dejan Vilčnik.

Otroci so bili vse dni tabora aktivni. Čez dan so potekale pevske vaje, peli so pri svetih mašah, zvečer so animatorke poskrbele za zabavni program, vsak dan pa so posneli tudi del dogajanja in mnenja udeležencev in jih objavljali na spletni strani društva. Taborniki so bili razdeljeni na otroški in mladinski pevski zbor, zapeli pa so tudi skupaj. Staršem in sorodnikom so se predstavili na zaključnem koncertu v sredo, 14. avgusta. Zapeli in zaigrali so, za kar so se trudili vse dni tabora.

Veselje mladih pevcev in zadovoljni obrazi so potrdilo za organizatorje, ki se trudijo, da se petje v Markovcih neguje in živi. Otroci so nastopili tudi na Marijin praznik, 15. avgusta, in tako zaključili druženje. Verjamejo, da se bodo naslednje letos ponovno srečali.

VIDEO DNEVNIK

 SOBOTA, 10. 8. 2013

 NEDELJA, 11. 8. 2013 - TEMATSKI DAN

 PONEDELJEK, 12. 8. 2013

TOREK, 13. 8. 2013 

 SREDA, 14. 8. 2013

ČETRTEK, 15. 8. 2013 - ZAKLJUČEK 

ZAKLJUČNI KONCERT, SREDA, 14. 8. 2013

Kulturno-umetniško društvo Markovski zvon tudi letos pripravlja že peti 6-dnevni glasbeni tabor za vse pevce in glasbenike, ki so željni novih znanj in izkušenj.

Ne moremo verjeti, da je to že naš 5. glasbeni tabor, ki ga organiziramo v Markovcih v poletnih mesecih, pa čeprav se nam zdi, da ni dolgo tega, ko smo se s strahom podali v ta za nas prvi večji projekt. V teh petih letih, ko že organiziramo ta tabor, lahko s ponosom rečemo, da nam je v veliki meri uspelo uresničiti zastavljeno idejo o izpeljavi tabora. Otroci šest zanimivih dni v pozno poletnem avgustu preživijo skupaj s svojimi vrstniki, hkrati pa tudi koristno izkoristijo zadnje počitniške dneve in že pred začetkom šole ponovno zaženejo svoje male sive celice. Letos bomo sicer tabor organizirali že v prvi polovici avgusta, ampak bo vseeno priložnost, da se že malce zbudimo iz poletnega poležavanja in uživanja. Na taboru so otroci razdeljeni v skupine, vsako skupino pa budno spremlja, vodi in otrokom pomaga ena od animatork, ki jim organizatorji povsem zaupamo.

Tabor bo zopet sestavljen iz več delavnic, ob koncu pa bomo pripravili tudi koncert. Delavnice bodo naslednje:

Kot sem že omenil, bo tabor tokrat izveden v malce drugačnem terminu kot po navadi in sicer od sobote, 10. avgusta (od 17. ure), do četrtka, 15. avgusta 2013, opoldan. Skupaj bomo tako preživeli slabih šest dni. Bivali, spali in ustvarjali bomo v prostorih župnijske dvorane in ZAF–centra v Markovcih.

Cena 6-dnevnega bivanja v Markovcih znaša 50 € in vključuje prenočišče, zajtrk, kosilo, večerjo, malice in pijačo vsak dan našega druženja. Dobili boste tudi majice, ki bodo zaznamovale naš letošnji projekt in »jubilej« (5. obletnica). Zraven boste dobili tudi 3 karte za sredin, predpraznični koncert. Za družine, ki bodo na tabor prijavile več svojih otrok, je cena za vsakega otroka polovična.

Ker pa je v prejšnjih letih prihajalo do tega, da so se nekateri prijavili, pa potem niso prišli na tabor, smo že lani uvedli tako imenovano »varščino«, ki bo veljala tudi letos. To pomeni, da boste 20 € prinesli že ob oddaji prijavnice, ostalih 30 € pa ob pričetku tabora.

Če si zainteresiran/-a, nam svojo udeležbo potrdi najkasneje do petka, 7. junija 2013. V priponki najdeš prijavnico, ki si jo natisni, izpolni skupaj s starši in podpisano skupaj z denarjem za »varščino« vrni eni od odgovornih oseb (Gregor Zmazek, Alenka Rožanc, Darko Meznarič). Izpolnjeno prijavnico lahko prinesete tudi v računalniško učilnico v OŠ Markovci vsak delavnik med 8. in 14. uro.

Za dodatne informacije pokličite:  Gregor – 040 632 919 ali Alenka – 031 236 411.

Se že veselimo skupnega srečanja.

Opomba: V primeru prevelikega števila prijav bomo opravili tudi avdicijo, ki jo bomo izvedli kar v šoli pred koncem šolskega leta. V tem primeru vas bomo o vseh podrobnostih še naknadno obvestili.

Idejni vodja tabora:

Gregor Zmazek