OCPZ Zvonček

Postani tudi ti kot sončni žarek za ljudi. Bodi luč, ki tiho sveti v temi in novo upanje budi…

Otroški cerkveni pevski zbor Zvonček, ki v naši župniji prepeva že 26. leto, predstavljamo pevke, ki se ob nedeljah dobivamo na vajah in kasneje pri maši popestrimo bogoslužje. Biti pevec v cerkvenem zborčku je zelo prijetna obšolska dejavnost. Na vajah pojemo in se učimo novih pesmi, udeležujemo pa se tudi gostovanj in nastopov izven naše župnije. 

POROČILO IZ ZBORA ČLANSTVA 2022

Zdi se, da je pogrevanje, kakšni sta bili pretekli dve leti za kulturo, že skorajda nesmiselno. In prav zato, ker sta bili tako kulturno prazni, je potrebno, da se zdaj, bolj kot kadarkoli prej zavedamo, koliko nam kultura da, kako nas povezuje in kako zelo nam, čeprav se včasih zdi daleč od tega, vsake vaje, nastop, ali pa samo druženje ob pesmi, gledališki predstavi in pogledu na lepo fotografijo, v življenje prinese še kako potrebno radost, pozitivo in veselje, ki jih v teh časih zares ne sme manjkati.

Otroški cerkveni pevski zbor Zvonček se v prvi polovici leta 2021 ni videval na vajah, saj sta nam v tistih časih bili prioriteti zdravje in varnost. Prav zaradi dolgega obdobja brez vaj, skupnega prepevanja in druženja smo bili toliko bolj veseli, ko se nas je velika večina srečala na že 13. mladinskem glasbenem taboru v Markovcih, kjer smo preživeli čudovitih, iskrenih in glasbe polnih šest dni.

Pravijo, da so spremembe edina stalnica v življenju, zato sva se z Nikom konec poletja odločila, da je čas, da dolgoletno vodenje zbora predava drugim. Ker veva, koliko dela, truda, energije in časa, predvsem pa marljivosti in predanosti zboru je potrebno, da se stvari poklopijo, najina odločitev, komu zaupati vodenje zbora sploh ni bila težka. Soglasno sva se strinjala, da dirigentsko palico in kitaro predava Mii Pernat in Lani Kristovič. Dekleti sta bili nad idejo, navdušeni, vso znanje in informacije pa sta srkali s tako vedoželjnostjo in mladostno energijo, da sva z Nikom takoj vedela, da sva se odločila prav. Čeprav se je zgodila ogromna sprememba, se je že konec oktobra zdelo, kot da se ni zgodilo čisto nič. Mladi pevci so 31. oktobra začeli z rednimi vajami in nastopi pri svetih mašah in pridno nadaljevali vse do prvega večjega nastopa, ki jih je čakal – tradicionalni božični koncert našega društva. V ta namen so, poleg nedeljskih vaj, izvedli še dve intenzivni vaji, in sicer 11. in 23. decembra. 26. decembra so se mladi pevci, ob spremljavi številnih glasbenikov našega društva in pod samozavestno taktirko novega vodstva, s tremi popolnoma novimi skladbami, predstavili na našem božičnem koncertu. Besed pohvale, lepih misli in zadovoljstva ob uspešno izpeljanem nastopu ni manjkalo.

Pevci pa po intenzivnem decembru niso dolgo počivali. Z vajami so nadaljevali 16. januarja in tisto nedeljo odpeli tudi mladinsko mašo, teh pa tudi v spomladanskem delu sezone zagotovo ne bo manjkalo.

V zboru prepeva več kot trideset pevcev, od tretjega do devetega razreda, kar je samo jasen pokazatelj, da se za čudovito prihodnost našega društva res ni treba bati. Ob koncu bi se z Nikom rada zahvalila vsem, ki ste nama pred leti zaupali odgovorno nalogo – hvala Gregorju, Alenki, Pii, Ernestu, inštrumentalistom in animatorjem, vsem, ki ste kakorkoli pomagali oblikovati lepo podobo zbora. Največji hvala, pa gre vsem mladim pevcem, ki so nama lepšali zgodnja nedeljska jutra, sobotne popoldneve, urice pri maši in s svojo otroško energijo in čudovitimi glasovi oblikovali zbor, s katerim je bilo zares čudovito delati. Hvala!


Rebeka Mikša, predstavnica Otroškega cerkvenega pevskega zbora Zvonček
OCPZ Zvonček - Mi smo ta svet.mp4